dilluns, 21 de desembre del 2009

Bon Nadal

Bon Nadal, bon any i bons Reis a tots.

A tocar d'on treballo, hi ha el claustre gòtic de Sant Domènec de Girona. Hi ha en aquest claustre uns capitells que trobo molt adientes per felicitar-vos el Nadal. Es tracta de la representació de l'Anunciació, el Naixement, l'anunci als pastors, l'Epifania i la fugida a Egipte.

Com a felicitació, n'he fet unes fotos, amb perill de la meva integritat, tot enfilant-me i ha sortit el que ha sortit.

En primer lloc el Naixement. Podeu veure que no hi falta ningú: El bou, el burro, Sant Josep, la Mare de Déu i el Nen. L'ocell que veieu, representa un colom, que és l'Esperit Sant i que en realitat correspon a l'escena de l'altre cara del capitell. Per sota i hi ha una mena de gos que correspon a l'escena dels pastors.



En segon lloc hi ha dues escenes. L'una, l'anunci als pastors, on un d'ells toca un instrument, i com que sóc així, m'agrada pensar que és una tarota o gralla, també es veuen dos o tres caps de cabra o xai i un pastor que sembla que balli. En l'altre, es veuen tres caps de camell i dos dels Reis de l'Orient.



Aquesta tercera foto representa el tercer rei, que s'ha tret la corona i que fa el seu present al Nen. Per cert, aquest capitell amb l'Epifania és de basalt negre, i per tant tots tres reis són negres.




Per acabar, dues fotos més. En primer lloc dues escenes: la de la fugida a Egipte i l'Anunciació; i una segona foto del capitell del "graller".