dijous, 3 de juny del 2010

Nova web de Paco Bessó

En el quatre notes el Paco Bessó ha deixat el següent missatge, i com ho he trobat interessant aquí el planto. Si voleu accedir directament a la secció de la gralla i el flabiol de gralla l'enllaç és: http://pacobesso.net/home2/?p=234

Estimats amics,

Ja em conegueu, sempre he intentat fomentar la música tradicional catalano-valenciana i al mateix temps la nostra llegua, cultura i tradicions populars.

Ara tinc un nou repte per davant i em complau poder anunciar-vos l’arribada d’una nova pàgina web: www.pacobesso.net. Una pàgina des de la que transmetre els meus coneixements al voltant del flabiol valencià i el del flabiol de gralla (nom, història, evolució) i els seus avantatges per aplicar-lo a l’ensenyament de la música a les escoles de Primària i Secundària, cosa que permetria que els nostres nens aprengueren música a partir de la música catalano-valenciana, sense abandonar per això la possibilitat de fer tot tipus de música, com està fent-se avui amb la dolçaina o la gralla.

Amb aquest objectiu he inclòs un recull de 100 cançons (la majoria tradicionals valenciano-catalanes amb la música i la lletra) per poder ser interpretades fàcilment amb el flabiol valencià o el flabiol de gralla. La web també inclou un mètode elemental com a introducció al flabiol valencià o a la xirimita i a la gralla o el flabiol de gralla. Va estar una mestra de música a l’escola de Tarragona que em va demanar que ho transportara tot per a digitació de gralla o flabiol de gralla, per tindre material per aplicar a l'escola, i així ho he fet.

Des d’aquesta web seguiré fomentant i difonent la nostra musica, posant a l’abast de tothom més cançonetes, més tocatetes i més músiques de balls perquè el professorat de música tinguen tots els recursos necessaris per a introduir els seus alumnes a la cultura musical a partir de la nostra música.

Si em doneu el vostre suport i col·laboració per a difondre la nova web us ho agrairia.

Salutacions

Paco Bessó