dimecres, 26 de setembre del 2012

Una cosa que em rebenta


Una cosa que em rebenta és una canya que tingui fuites de gas.

I aixó em passa sovint amb les inxes de pala, amb quasi totes, i per aquest motiu no les faig servir massa, i mira que en general el seu so m'agrada més que el de les castellanes.

Valen una pasta, algunes porten una quantitat de llenya brutal, i no són estanques, entra i surt l'aire per tot arreu.

Un dels meus mestres en va ensenyar  que si tapaves amb el dit la boca del tudell i feies el buit succionant l'aire per la canya aquesta havi de tancar-se i no havia d'entrar aire per enlloc.

Talla el fil, treu el filat, separa les pales, llima, rasca, no et passis, compara, no la trenquis, reenfila, relliga i continua perdent ( no tant ). Que si el teflon (ecs), que si el barduix, no li posis cola.

En canvi les castellanes, trobo que normalment no perden aire.

dimecres, 12 de setembre del 2012

L'Onze III ( i últim)

Vàrem anar, ens vam posar on hi havia un lloc (va ser impossible arribar on voliem), vàrem tocar a ratets mentre ens manifestàvem.

Calculo que el nostre recorregut total va ser d'uns cinquanta metres.

dimarts, 4 de setembre del 2012

L'Onze II

Resulta que ahir em van enviar una missatge convocant a una "Sonada Col.lectiva" durant la manifestació de l'Onze. Aquesta va adreçada a músics que siguin capaços d'interpretar un seguit de peces tradicionals.

Podeu llegir-ho en l bloc de'n Casellas http://blocs.mesvilaweb.cat/Tinell

Lamentablement no crec que sigui possible apropar-me al lloc de la sonada.

Ves per on, totes les punyetes que tenia ahir se m'han passat.

dissabte, 1 de setembre del 2012

L'Onze

En parlar amb els companys de la colla de diverses coses, resultà que la majoria anirem a Barcelona la propera diada responent així a la convocatòria de l'ANC. A arrel d'aquesta conversa un va suggerir que portessin les gralles per tocar alguna cosa.

Haig d'admetre que no estic del tot convençut. Tot i que tinc la sensació que en aquest tipus d'actes, cada cop més, la gent hi participa amb aire festiu, aportant elements que poden sortir en un cercavila i altres actes similars (Gegants, timbals, però també xiulets, bubucel.les, sirenes, cassoles, etc.), també tinc una mica la impressió que es converteixen amb un guirigall, i que ens pot passar el mateix que va passar en el cercavila que explicava en l'entrada anterior, amb l'afegit que pot haver molt d'espontani (com nosaltres mateixos) que se'ns vulgui sumar, i llavors què fas ? Li dius al que se t'ajunta que et deixi tocar tranquil ? I Als que et sonen al damunt que callin ?

No sé, crec que el millor fora no tocar.

Vaig fer aquestes observacions als meus companys i hem quedat en portar les eines i ja veurem.