dimarts, 12 d’octubre del 2010

Fotos antigues

La quasi totalitat de les colles geganteres van acompanyades per grallers. Antigament això no era així, i cada poble que tenia gegants (i no eren massa els pobles que en tenien) feia el que els era propi.

He trobat una foto antiga que he manllevat del web, es tracta de una foto de la Plaça de Sant Jaume de Barcelona durant la Mercé de no sé quin any.

Voldria que paressiu atenció a l'acompanyament dels gegants... un sol flabiolaire !


I també he arreplegat una del Corpus de Sant Celoni al 1927 ...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla que generalitzes massa ràpid.
No pots dir que antigament els gegants no eren acompanyats per gralles, perquè els exemples que dones no són de la zona tradicional grallera.
Vés a buscar fotos al Baix Camp, Garraf i Tarragonès per exemple...

Salvador ha dit...

Home, jo crec que el primer paràgraf diu que antigament els gegants no sempre eren acompanyats per gralles i que a cada lloc feien la seva (fos el que fos).

L'entrada s'ha d'interpretar, també, en el contexte de tot el bloc.

A més a la següent entrada torno a insistir.

Gràcies de tota manera pel comentari, ja que veig que segueixo sense explicar-me amb prou precisió. Intentaré fer-ho millor la propera vegada.

Posa't un nom si us plau.

Pol Ducable i Rogés ha dit...

Salvador, segueixo tafanejant pel teu bloc.
Suposo que l'anònim es referia que a la zona de Barcelona, Vallès, Maresme, Bages...era normal utilitzar el flabiol, o la cobla de flabiols, per a l'acompanyament de gegants. (fixa't que a la foto de Sant Celoni és una cobla de flabiols).
En canvi al camp de Tarragona i Penedès, l'instrument estrella és la gralla i el conjunt de grallers.
Si vols saber data de la foto, Amadeu Carbó ha tret fa poc un llibre sobre la història dels gegants de Barcelona (no recordo títol), o ell o en el llibre podries trobar referències.
Una abraçada! POL DUCABLE