dimecres, 28 de gener del 2009

Què cerca aquesta gent que navega de matinada ?


Ara fa algunes setmanes vaig activar el servei de registre i anàlisi de l'activitat del bloc. Entre d'altres coses registra si les visites venen d'un cercador i quines paraules cerquen. Crec que ara el servei ja acumulat prou dades per a que aquestes ja tinguin un significat.

La meva conclusió és que moltes de les visites esporàdiques, són de gent que cerca partitures. En cap cas és la meva intenció convertir aquest bloc en una web de partitures. Hi ha webs amb partitures, algunes de molt interessants i complertes. Dues de les que més m'agraden les teniu en la secció d'enllaços d'aquest bloc: l'"Skamot" i el "Quatre Notes". En el primer cas hi ha moltes partitures i les podeu descarregar lliurement; en el segon, molt interessant (no només per les partitures), us hi haureu de registrar, aquest és un petit preu, gens injust, que paga la pena, i que bé és mereix l'administrador del "Quatre Notes", que també és o arranjador o autor de les partitures que hi trobareu.

El següent volum de cerques és sobre canyes de gralla o dolçaina, sobre aquest tema hi ha una entrada dedicada en aquest bloc.

Per cert, tot sovint navego de matinada.

Tot aixó no vol dir que no en pengi de tant en tant alguna partitura, peró la seva funció serà, en general, la d'il.lustrar el text.

Imatge de la "Tonada de Girona" publicada per la "Revista de Gerona" el desembre de 1887. Si cliqueu al damunt la podreu veure ampliada.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Agraeixo els teus comentaris sobre “Quatre notes...”, però faré un petit aclariment, sobretot pels que no coneguin la meva pàgina.

Hi ha una part del contingut al que només poden accedir els membres: les partitures i els debats. D’una banda perquè m’agrada conèixer la gent que es beneficia de la meva feina i, de l’altra, perquè els debats poden ser molt interessants i considero just que les opinions siguin de gent amb “cara i ulls”. Es una manera d’evitar els anònims i problemes en el futur.

A la resta es pot accedir lliurement. Trobareu una bona quantitat d’enllaços a altres espais molt interessants, com aquest d’en Salvador, a recursos musicals, treballs sobre cultura popular..., una mica de tot.

El coneixement ens portarà a entendre millor la Cultura Popular i, dins d’aquest context, el que som els grallers.

Adéu!!!