divendres, 19 de juny del 2009

Del poble, pel poble i per al poble


No patiu no és un meeting polític, o pot ser si.

Com ja heu llegit, hem estat de festa major al poble. Hi ha hagut actes tradicionals, moderns i algun d'inventat enguany. Tant li fa. El que si puc afirmar és que un important percentatge dels actes són organitzats per entitats del poble i d'aquests, una bona part també són executats per membres d'aquestes entitats. No estic comparant amb ningú, de fet no sé si és així a per tot o no.

Vull dir que aquests actes són realitzats a iniciativa de gent del poble, per gent del poble i per a gaudi de gent del mateix poble. Alguns són aficionats, d'altres són professionals. Uns toquen per d'altres que ballen o escolten, d'altres escriuen música per uns o altres, alguns pinten, pocs xerren, molts mengen i beuen i els més miren o baden. Hi ha tota mena d'activitats i força interaccions.

Alguna vegada en aquest bloc s'ha parlat de professionals o aficionats, del que fan uns o altres. Crec, peró, que en el contexte que descric, per a segons quins actes, aquesta diferència passa a segon terme. Molts ens coneixem, la colla de grallers no és petita, i amb els respectius germans, cosins, pares, avis, oncles, amics, molta gent coneix a algú de la colla. I aixó no és massa diferent per d'altres entitats. Manta vegades et dieuen "Us vaig veure (o sentir, o el que sigui)" o et col.loquen una brometa de tipus "Quin mal de cap aixó" o el qualsevol altre comentari. I a l'inrevés, quan vas d'espectador, et pregunten "I que t'ha semblat ?", i si hi ha prou confiança pots contestar el que penses, i si no, dius que t'ha semblat fantàstic. També podria ser que la gent se senti més interessada si resulta que coneix a un o més dels actors.

Tot aixó crea un caliu, un ambient, que pot ser no fora possible sense tot aquest potipoti.

Per cert porto barallant-me amb aquesta entrada força dies, massa dies, he decidit deixar-la tal i com està.

Imatge d'un moment del ball de Cavallets, Gegants i Capgrossos en que tots aquests treuen la mainada a ballar al so d'una peça de la que explicaré una historieta un altre dia.